(0262) 644 10 54
·
info@aydinhukuk.com.tr
·
Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
Bize Ulaşın

Hakkımızda

Aydın Hukuk Bürosu

Hakkımızda

2000 yılında Av. Kenan AYDIN tarafından ülkenin sanayisinin öncü kentlerinden olan Gebze’ de kurulan Aydın Hukuk Bürosu, bünyesine 2005 yılında Av. Yılmaz KURU’ yu, 2023 yılında Av. Arb. İshak Kamil KİSBET,’ i dâhil etmiştir. Aydın Hukuk, kurulduğu günden bugüne avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti vermekte olup müvekkil ve danışanlarının ihtiyaç duyduğu hukuki desteği nitelikli bir şekilde sunmaktadır. Aydın Hukuk, avukatlık mesleğinin etik değerlerine uygun, saygılı, hukukun üstünlüğü ilkesine yakışır bir hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Uzmanlaşmış, tecrübeli, dinamik ve yenilikçi kadrosuyla müvekkillerine ve danışanlarına ulusal ve uluslararası hukuk alanında hizmet vererek, hizmet verdiği her alanda müvekkillerinin çıkarlarını gözetmeyi ilke edinmiştir.

Aydın Hukuk Bürosu, altı avukat, üç stajyer avukat, dört avukat yardımcısı ve iş takipçilerinden oluşan geniş bir kadroya sahiptir. 750,00 m2 yüzölçümüne sahip olan işyerinde faaliyet gösteren Aydın Hukuk Bürosu, en son teknolojik imkânlara sahip donanım ile çağın gereklerine uygun bilgisayar ortamında birçok hukuk ve içtihat programı desteği ile hukuk alanındaki tüm gelişmeleri ve değişimi güncel olarak takip etmektedir. Akademik seviyede yapılan her türlü organizasyonu yakından takip eden Aydın Hukuk ekibinin birçok konuda sertifikaları bulunmaktadır. Genellikle şirketlerin ihtiyaç duymuş olduğu her noktada hukuki yardım temini konusunda yoğun olarak çaba gösteren Ayın Hukuk Bürosu bünyesinde yabancı sermayeli müvekkil şirketlere İngilizce, Arapça ve Almanca hizmet verilmektedir.

KENAN AYDIN | YILMAZ KURU | İSHAK KAMİL KISBET

HUKUK BÜROSU NASIL AÇILIR?

Türkiye’de bir hukuk bürosu veya avukatlık bürosu açabilmek için avukatlık ruhsatınızın olması gerekir. Avukatlık ruhsatı için de hukuk fakültesi mezunu olmak ve ardından da 1 yıllık avukatlık stajını tamamlamış olma şartı aranır. Stajı başarıyla tamamladıktan sonra herhangi bir ildeki baroya kayıt olup hukuk bürosu açılabilir. Hukuk bürosu, avukatlık bürosu açabilmek için sadece bir avukat olması yeterlidir.

HUKUK BÜROLARI NASIL ÇALIŞIR?

Yargıya intikal etmemiş olay ve durumlar karşısındaki hizmetlere ise ‘Danışmanlık Hizmeti’ adı verilmektedir. Örnek olarak çalışanınız ile aranızdaki iş ilişkisinin sorunlu olması durumunda yapılacak eylemlerin hukuk karşısındaki sonuçları, boşanmayı düşündüğünüz eşiniz ile ilgili hukuki sonuçlar hakkında önceden bilgi almak gibi konularda danışmanlık hizmeti alınmaktadır.

HUKUK BÜROLARI HANGİ ALANLARDA HİZMET VERİR?

Çoğunlukla hukuk bürolarında birden fazla avukatla hizmet verilmektedir. Dolayısıyla avukatların bilgi birikimi ve tecrübesine göre hukukun her alanında müvekkillere hukuki destek sağlanmaktadır. Hukuk bürolarında icra davalarından ceza davalarına, iflas davalarından boşanma davalarına, miras davalarından ticari davalara kadar her konuda avukatlar tarafından hizmet verilir.

Aydın Hukuk Bürosu

Verilen Hizmetler

Firmanın hukuki müşavirliği,

Firmanın hukuki sorunlarına önceden müdahale ile gerekli yönlendirmeyi yapmak bu anlamda önleyici ve koruyucu hukuk hizmeti vermek,

Firmanın gerçek ve tüzel kişilerle yapacağı her türlü hukuki işlemleri gerçekleştirmek,

Firmanın TTK çerçevesinde yapılması gereken yönetimsel iş ve işlemlerini (Genel Kurul, Esas Sözleşme tadilleri, Yönetim Kurulu işlemleri, İmza yetkileri, Sanayi Sicil Belgesi, vb ) takip etmek,

Firmanın gerçek ve tüzel kişiler ile yapacağı protokol, ihtarname, icra takip ve sözleşmeleri hazırlamak veya hazırlanmış olanları hukuki açıdan denetlemek,

Firmanın adli, idari ve mali uyuşmazlıklarında öncelikle dava açılmadan Firmanın dava açılmadan çözümlenemeyen adli, idari ve mali uyuşmazlıklarını yasal mevzuat çerçevesinde çözümlemeye çalışmak,

Firmanın rutin iş ve işlemlerini ( ihale evrakları, ihale işlemlerini şikayet-itirazen şikayet, sabıka kayıtları, adli yazışmaları takip etmek, bölge içerisinde kamu kurum ve kuruluşları ile firmamız arasındaki problemleri diyalog yolu ile çözmek ve sair ) takip etmek,

Kurumsal firmalar için icra takip işlemlerinin yürütülmesi.

Sıkça Sorulan Sorular

Avukat Tutmak Zorunlu Mudur ?

Türk Hukuku’nda tarafların avukat ile temsil edilmesi gibi bir zorunluluk düzenlenmemiştir. Aksine taraf ehliyeti olan herkesin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. Ancak her alanda olduğu gibi hukuki işler de uzmanlık gerektirir. Kanun, tüzük ve yönetmelikler ile ve ayrıca Yargıtay içtihatları ve mahkeme uygulamaları karşısında hak kaybına uğramamanız için bu alanda özel eğitim görmüş bir avukattan hukuki yardım almanız gereklidir. Bu sebeple hukuki konularda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadan hareket etmek telafisi imkânsız zararlara yol açabilir.

Bundan ziyade hukuki işlemlerinizi yapmadan önce bir avukata danışmanız ileride karşılaşabileceğiniz hukuki sorunları önleyecek, işin mahkemeye intikal etmesi halinde uğrayacağınız zaman, emek ve maddi kayıplarınızın önüne geçecektir.

Diğer taraftan bir suçlamayla karşı karşıya kalan bir kişi, avukat tutma, avukatı varsa onu çağırma, avukat olmadan konuşmama, avukat tutacak maddi gücü yoksa kendisine avukat tayin edilmesini isteme hakkına sahiptir. Her soruşturmadan önce sanık veya şüpheliye bu hakkı hatırlatılmak zorundadır. Sanık veya şüpheli tarafından avukat talep edilmesi halinde barodan bir avukat görevlendirilir. Yine yasanın öngördüğü bazı zaruri hallerde de talep üzerine yine barolarca avukat tayini yapılmaktadır.

Avukatlık Ücreti Nedir ?

Avukatlık mesleği bir serbest meslek faaliyetidir. Gelir Vergisi Kanunu’nun 65’ inci maddesinde serbest meslek faaliyetinin tanımı; “Sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işverene tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasıdır.”şeklindedir.

Avukatlar hukuk alanındaki bilgi ve tecrübelerini diğer insanların istifadesine sunarlar. Nasıl ki bir doktorun özel muayenehanesine gidildiğinde bir ücret ödemeniz gerekiyorsa avukat bürosuna gidip herhangi bir hukuki sorunla ilgili soru sorulduğunda veya vekâleten iş takibinde bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Avukata ücret ödenmesi aynı zamanda yasal bir zorunluluk olup avukatlık asgari ücret tarifesinde belirlenen değerler altında ücret sözleşmesi yapılması da yasaklanmıştır.

Avukatlık Ücreti Nasıl Belirlenir ?

Avukata ödenecek ücretin kapsamı avukat ve vekil eden arasında yapılacak sözleşme ile belirlenebilir. Ancak bu konuda sözleşme yapılmamış ise verilen ücretin hangi işleri kapsadığı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenmiştir. Buna göre verilen ücret, sözleşmenin konusunu oluşturan işle ilgili kesin hüküm elde edilinceye kadar devam eden tüm iş ve işlemleri kapsamaktadır.

Davalar Uzun Sürer Mi ?

Adalet Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almaktadır. Bu süre mahkemelere ve açacağınız davanın türüne göre değişiklik göstermektedir.

Dava Açmak Ne Demektir ?

Dava açmak bir kişi veya kuruluş aleyhinde mahkeme önünde bir hak talebinde bulunmak demektir. Haksızlığa uğradığınızda, hakkınızı alamadığınızda mahkemeler araya girecek “Türk Milleti adına” yargılama yaptıktan sonra hakkınızı size teslim edecektir.

Dava Açmak Bu Kadar Basit Mi ?

Evet, dava açmak “yetkili mahkemeye” dava dilekçenizi dava harcı ve posta masrafları ile birlikte teslim etmekten ibarettir. Bu tarif kolay görünse de dava açmak önemli yasal sonuçları olan ve mali yük getirmesi ihtimali bulunan ciddi bir iştir.
Unutmayınız ki; davayı açmak işlemi basit olsa da işin kendisi son derece ciddidir ve bazen uzun süre alır. Bu hususu mutlaka göz önünde bulundurmalı ve yaptığınız işin göründüğü kadar basit olmadığını, sonuçlarının çok ciddi olabileceğini bilmelisiniz.

Davamı Nerede Açmalıyım ?

Davalar yetkili ve görevli mahkemelerde açılmalıdır. Hangi tür mahkemenin görevli olduğunu tespit ettikten sonra, hangi yer mahkemesinin yetkili olduğunu da belirlemeniz gerekir. Bu sorunun kısa bir cevabı olmadığı ve hatalı mahkemeye başvurmak zaman, para ve hak kayıplarına yol açabileceği için davanızı açmadan önce bu konuda mutlaka bir hukukçudan profesyonel yardım alınız.

Dava Açmadan Önce Neleri Bilmeliyim ?

Bir avukat yardımından faydalanmayacak iseniz aşağıdaki soruları kendi kedinize sorunuz;
a) Dava açmak için yeterli bilgiye sahip olduğunuza emin misiniz?
b) Davanızı takip etmek konusunda kararlı mısınız? Dava açtıktan sonra takip etmeyi ihmal etmeniz, davanızın reddedilmesine veya açılmamış sayılmasına neden olabilir.
c) Davanızın olumsuz sonuçlanması halinde ne gibi sonuçlar doğuracağını değerlendirdiniz mi?
Bir avukatınız varsa sizi bu konularda tam olarak bilgilendirmesini talep ediniz;
a) Davanızın size maliyeti ne olacaktır? (Dava harcı, masraflar ve avukatlık ücreti vs.)
b) Davayı kaybetmeniz halinde katlanacağınız ek maliyet ne olacaktır? (Tamamlanacak dava harcı, karşı tarafa ödenecek avukatlık ücreti, mahkeme masrafları vs.)
c) Uğradığınız haksızlığın giderilmesi için başvurulabilecek başka hukuki yöntemler var mı?

Dava Dilekçem Nasıl Olmalı ?

1. Adınız soyadınız, TC kimlik numaranız, açık adresiniz
2. Karşı tarafın; adı soyadı (kurum ise ünvanı), biliyorsanız TC Kimlik Numarası, adresi
3. Mümkün olduğunca açık ve öz şekilde aşağıdaki hususları dilekçenizde belirtiniz
a. Davanızın konusu
b. Davayı açma nedeniniz
c. Talebiniz (dava sonucu elde etmek istediğiniz sonuç)
d. Yasal dayanaklarınız
e. Delilleriniz
i. Dilekçeniz arkasına delil listesi ekleyerek tüm delillerinizi sıra ile yazınız. Elinizde olan delilleri dilekçeniz ekinde
sıra numarası vererek sununuz. Elinizde olmayan delillerin nereden temin edileceğini açık şekilde yazınız.
f. Davaya konu olayın (şeyin) gerçekleştiği tarih ve sizin öğrendiğiniz tarih
g. Varsa dava konusu ile ilgili içtihatlar (önceki kesinleşmiş mahkeme kararlarından örnekler)

Dava Açarken Masraflar Nelerdir ? Bunları Kim Karşılar ?

Bir dava açılırken başlangıçta dava harcı adı altında bir ödeme yatırılmalıdır. Bu harç miktarı davaların türüne göre alınacak harç değişiklik göstermektedir. Harç miktarları yasayla belirlenmiş olup her yıl yenilenmekte ve değişmektedir. Bu harç dışında tebligat giderleri ile keşif, bilirkişi, tanık ücretlerini de içine alan bir gider avansı daha ödenmektedir. Bu gider avansı da her yıl adalet bakanlığınca tespit edilmektedir. Yapılan son yasal değişikliklerden sonra gider avansı da bir dava şartı olarak kabul edilmiştir. Yani gider avansı yatırmadan bir davanın görülmesi mümkün değildir. Gerek harç ve gerekse gider avansı öncelikle davacı taraftan alınmaktadır. Davanın akibeti önceden yapılan bu masrafların akibetini de ortaya koymaktadır. Yani dava sonunda mahkeme, masrafların kime ait olması gerektiğini de hükme bağlamaktadır.

Vekaletname Nasıl Çıkarılır, Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Bir avukata vekaletname verecekler, nüfus cüzdanıyla ya da pasaportuyla bizzat bir notere giderek, aşağıda ayrıntısı verilen bilgiler doğrultusunda, vekalet konusu olacak işinin niteliğine uygun vekaletname düzenlettirebilirler. Yurt dışında bulunanlar konsolosluklarda vekaletname düzenlettirebilirler. Hangi avukata vekaletname verilecek ise vekalet verilecek avukatın/avukatlarının bilgilerinin notere bildirilmesi gerekmektedir.

Genel vekaletname çıkartılırken, vekaletnamede, “Ahzu kabz, sulh ve ibra, davadan ve temyizden feragat, feragati ve davayı kabul, birlikte ve ayrı ayrı vekaleti ifa, davayı ıslah, tevkil, teşrik” gibi yetkilerin bulunması/bulunmaması gerektiği yönündeki talebinizi notere bildirmelisiniz.

Boşanma vekaletnamesi için iki adet fotoğraf gerekmektedir. Boşanma, nafaka, tanıma ve tenfiz davaları için çıkartılacak vekaletnameler özel yetki ve fotoğraf içermelidir. Ayrıca boşanma ve nafaka davaları için çıkartılacak vekaletnameler iki nüsha çıkartılmalıdır.

Şirketler adına düzenlenecek vekaletnamelerde imza sirküleri ve yetki belgesinin notere ibrazı gerekmektedir. Bir kişi, aynı vekaletname ile hem şirketi temsilen, hem kendisi için vekalet verebilir. Aynı şekilde birden çok kişiler de bir vekaletname ile aynı avukata vekalet verebilirler. Böylece, daha az vekalet harcı ödenmiş olmaktadır.

Vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin vergi numaralarını notere bildirmeleri zorunludur.

Niteliği bakımından tapuda işlem yapılmasını gerektiren sözleşme ve vekâletnameler, vasiyetname, mülkiyeti muhafaza kaydıyla satış, gayrimenkul satış vaadi, vakıf senedi, evlenme mukavelesi, evlat edinme ve tanıma, mirasın taksim sözleşmesi ile öteki yasalarda re’sen tanzimi öngörülen işlemlerin “düzenleme” şeklinde yapılması gerekir. Düzenleme şeklinde işlem bir tutanak halinde bizzat noter tarafından ilgilinin durumuna ve arzusuna göre düzenlenir. Bu nedenle, söz konusu işlemler (iş kâğıtları), ancak ilgilinin nüfus cüzdanı, geçerli pasaportu ve iki adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafıyla birlikte Türkiye’de bizzat notere yapacağı başvuru üzerine düzenlenebilmektedir.

 

UYARI : Vekaletname örnekleri ve açıklamaları kısaca bilgilendirme amacı ile yazılmış olup örnek vekaletnameler içeriği itibari ile daha geniş veya dar yetkileri içerebilir. Yukarıda yazılı vekalet örneklerinin açıklamaları, vekaletname içeriğindeki terimlerin açıklamaları, tam olarak vekaletnamenin veya terimlerin karşılığı olmayabilir, ayrıca çıkarılma aşamasında ihtiyaç duyulan öğeleri de tam olarak yansıtmayabilir. Söz konusu vekaletnameleri örnek alarak kullanan kişiler bu şartları bilerek kullanmalıdır. Bu sayfada yazılı olan ve bu sayfanın bağlantılarında yazılı vekaletname örneklerinden dolayı hiç bir yasal taahhüdümüz sorumluluğumuz bulunmamaktadır

Yardıma mı ihtiyacınız var ?

Size yardım edebiliriz, bize hemen ulaşın! (0262) 643 63 99

info@aydinhukuk.com.tr   Pazartesi – Cuma 09:00-18:00